JENSEN - vår fastighetsförvaltare

Vår tekniska förvaltare JENSEN  sköter allt underhåll och reparationer av det som är föreningens ansvar. De ombesörjer att tvättstugor och dörrar fungerar, utför snöröjning, byter namnskyltar på dörrar och informationstavlor, m.m.
Om något utanför din lägenhet (t.ex. lysen, trapphus, fönster, portar, grindar, vatten, värme, avlopp, m.m.) inte fungerar görs felanmälan LÄNKEN nedan. Felanmälan kan göras av alla boende i föreningen även PRIVATA ärenden (debiteras lägenhetsägare).

Amsler hiss

Amsler hiss AB ansvarar för service och underhåll av våra hissar.


FELANMÄLAN DYGNET RUNT GÖRS PÅ TELEFONNUMMER

08-7468025
För övriga ärenden ring 08-55643300 Måndag-Fredag

SBA - Systematiskt Brandskydd

Vi bedriver ett systematiskt brandskyddsarbete
Det innebär att vi har satt upp en Brandskyddspolicy.

Vi har också satt upp ett antal Brandskyddsregler.

För de hantverkare vi använder finns också "Regelverk för hantverkare".

Brandvarnare är obligatoriskt! Kontrollera er brandvarnare så här;

1. Tänd en tändare eller tändsticka under brandvarnaren utan att bränna den. Den skall då tjuta av röken från stickan.

2. Blås sedan på brandvarnaren för att få den att sluta tjuta.

Obs! Knappen på brandvarnaren kollar enbart batteriet, ej rökdetektion!

Godkända spiskåpor i kök!

Centralt ventilationssystem med återvinning!

BostadsrättSföreningen Ekehjelmstorget har ett centralt ventilationssystem i båda fastigheterna för att återvinna värme från kök och badrum i samtliga lägenheter och lokaler. Det är ett noga balanserat system där föreningen var tredje år är skyldig att gör en OVK-besiktning för att mäta och kontrollera att luftflöden är korrekta. Detta gjordes under Q4-2020 och för närvarande pågår arbete med att justera fastighetens ventilation och värmeeffektivitet.

OBS !! KÖKSFLÄKTAR MED EGEN MOTOR FÅR INTE ANVÄNDAS I FASTIGHETEN. FÖLJ LÄNKEN NEDAN FÖR ATT SE VILKA SPISKÅPOR MED SPJÄLL SOM T.EX. ÄR GODKÄNDA FÖR INSTALLATION I FASTIGHETEN. OBS !!

Bredband, TV och Sophantering

Här hittar du information om Bredband, TV och Sophantering.

Bredband med HD-TV

Samtliga lägenheter och lokaler har anslutning till internet via fastighetens fibernät. Föreningen ansvarar för och underhåller detta via vårt avtal med OwnIT. Det är ett s.k.fiber-par som kopplas till en router (se bild ovan) i din lägenhet.
Det finns även flera andra sätt att få in TV-program i din TV via internet, t.ex. Chromecast och AppleTV. Då behövs ingen digitalbox men å andra sidan kan man inte strömma TV, utan man går in på "Play" och spelar upp valda program. På datorn kan man ju alltid göra detta och gå via en webbrowser.

Föreningen tecknade i maj 2019 ett 3-årigt gruppavtal med Ownit som innebär att samtliga hushåll får tillgång till bredbandsuppkoppling med hastigheten 500 - 1000 Mb/s. I avtalet ingår dagens standard av bredbandsrouter samt ett TV-abonnemang för HD-TV mottagning inklusive en (1) HD-TV box. Denna "bredbandstjänst" specificeras separat på avier med "199 kr", Möjligheter till uppgradering av programutbud och tilläggstjänster finns genom att individuellt kontakta OwnIT som debiterar uppgraderingar via separat faktura.

OBS!! För att kunna få den utlovade bredbandshastigheten mellan 500-1000 Mbit behöver datorn vara ansluten med en nätverkskabel till din router om du mäter. Att mäta med datorn ansluten med Wifi (trådlöst) kommer att ge ett lägre mätresultat (50-250 Mbit) beroende på dator, placering i rummet och andra störningsmoment.
Vid problem med utrustning, bredbandsuppkoppling eller TV-tjänst kontaktar du OwnIT direkt ( Se nedan).

Via "routerns" trådlösa internetuppkoppling går det att koppla upp valfri dator, surfplatta, eller nyare telefon till Internet. Du bör välja ett eget lösenord till ditt "WiFi" (trådlösa bredband) så att ingen annan kan utnyttja det.

Alla behöver aktivera sitt eget abonnemang genom att kontakta:

Ownits kundtjänst på 08 - 52 50 73 00 (mån-fre 08.00 - 22.00, lör och sön 10:00 - 19:00). Du kan också beställa ett fast telefoni-abonnemang i din lägenhet om du så önskar.

Priser och information finns på OwnIT's hemsida

Klicka för att komma till OwnITs hemsida 

TV-uttag via fastighetens antenn

Ett av de "gamla" TV-uttagen i din lägenhet går fortfarande att använda med de fria kanalerna. Den aktiva typen (nr 1 på bilden ovan) har tre olika uttag för TV, radio och data. Med en vanlig antennsladd från TV'n kan du se på SVT 1 och 2, TV4 och Kanal 6, m.m. Se lista nedan. Bildkvaliteten går inte att jämföra med bredbands-TV, men du betalar inget extra för detta utan det ingår i hyran/avgiften.

Inställningar för TV och FM-radio är följande:

Kanal 1, HD-kvalitet, kanal 61 _ (1)
TV2, HD-kvalitet, kanal 62 _ (2)
TV4, kanal 4
TV6, kanal 6
TV Finland, kanal 84
SVT Barnkanalen, kanal 98
SVT Kunskapskanalen, kanal 99

Den andra typen av antenn-uttag i våra lägenheter (nr 2 på bilden ovan) är inte aktiv sedan 30:e juni 2019.

Sopor och avfallshantering

Föreningen är en del i en samfällighet som driver sopsuganläggningen tillsammans med Envac. Fyra (4) sopsatelliter är uppsatta på gården där du kastar hushålls-soporna. Vid olika tidpunkt "töms" avfallet genom att sopsugen startar.

Via sopsatelliterna transporteras vår förenings hushållssopor till en sopsugsanläggning som finns på Magnus Ladulåsgatan mitt emot mataffären LIDL.

Det är viktigt att glas och metall sorteras ut och inte kastas i sopsugen, det sliter på rören och gör att underhållet och därmed kostnaderna ökar. Pizzakartonger bör inte kastas i dessa, för även om de är ihopvikta när de kastas in, är det en vanlig orsak till stopp, eftersom de har en tendens att veckla upp sig i rören.

Sortering av matavfall i s.k. gröna påsen kan bli aktuellt efter att Högdalens förbränningsstation har byggts ut runt 2021.

Föreningen har tre rum för återvinning i "tvättstugegången".

Rum 1: Plast, glas och metall.

Rum 2: Grovsopor, elavfall och batterier.
Det man slänger i grovsoprummet måste få plats i kärlen. Större saker, som garderober, fåtöljer, sängar, byggnadsmaterial, kylskåp och dylikt måste forslas bort av den boende själv. Det finns flera företag hjälper till med bortforsling och här följer några exempel:


Rum 3: Tidningar och kartonger
Det blir med jämna mellanrum mycket kartonger i återvinningsrummen, så mycket att kärlen emellanåt svämmar över. Det är bra om ni försöker platta till kartongerna - luften i tomma kartonger tar onödig plats.

Ladda ner sorteringsguide här!