Behöver du hyra ut i 2:a hand för att du ska provjobba på annan ort?


Den 21e april beslutade styrelsen att fr.o.m. 1 september 2021 ta ut en avgift för andrahandsuthyrning i enlighet med föreningens stadgar  §9. Storleken på avgiften är 10% av ett prisbasbelopp (f.n. 47 600) per år. Idag 4760:-/år. Avgiften kommer att påföras månadsavin i samband med godkännande av tidsbestämd andrahandsuthyrning.

LÄS MER OM VÅRA REGLER FÖR 2:A HANDSUTHYRNING PÅ SIDAN "BRA ATT VETA".

OWNIT 

Ownit diskussionen fortsätter och felsökning kommer ske i vidare utsträckning än tidigare. vi har nu en kontaktperson där fortlöpande dialog pågår.
Vad kan DU göra… gör felanmälan då problemet “Bildström saknas” dyker upp eller bild fryser. Tack!


Det är många som önskar renovera sina boenden. Kolla vilka regler som gäller på sidan "BRA ATT VETA". 

MEN

Först måste du skicka in en renoveringsansökan till info@ekehjelmstorget.se eller lägga en skriven ansökan i föreningsbrevlådan i port 4. 

För ingrepp i väggar, VVS och tätskikt anlitar föreningen en byggkontrollant som övervakar arbetet och ser till att allt går rätt till enligt given byggstandard.

Grannsamverkan på Ekehjelmstorget

Föreningen ingår sedan en tid tillbaka i ett nätverk för Grannsamverkan i vårt område och du kan ladda ner det senaste nyhetsbrevet här nedan. Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar och hjälps åt för att förhindra brott i området genom att anmäla problem med portar, grindar eller skador på annat sätt till HSB så att det omgående blir åtgärdat.

Uppmärksammar ni att brott pågår eller att det finns misstanke om brott ringer ni Polisen 114 14 och rapporterar er iakttagelse.

Köksutrustning i festlokalen har fått fötter !

Under våren har köksutrustningen i föreningslokalen tunnats ut. Vi vill uppmärksamma alla boende att det ni lånar i lokalen för er fest i lokalen måste återställas. Tar ni hem det för att diska så lägg tillbaka det i lokalen snarast så nästa gäst har ett komplett kök att nyttja. 

Gå med i gårdsgruppen ?

Vi har en fin, lummig innergård (eller två) mitt på centrala Södermalm. Gårdsgruppen har gjort ett jättefint jobb med gårdarna och vill fortsätta med det. Nu söker gruppen fler medlemmar med trädgårdsintresse. De brukar ha några möten per år där de planerar vad föreningen ska göra med gårdarna. De anordnar en höst- och en vårfixardag samt ibland kräftskivor.
Med i gruppen är Hanna Börjesson Mulugeta, Anita Wester och Mia Wendel men det finns utrymme för och behövs flera personer till. Anmäl ditt intresse för att medverka i gårdsgruppen till Hanna@ekehjelmstorget.se

Ansvariga för Föreningslokalen och Gästlägenheten!

Fia Nilsson i vår förening tar hand om bokningar till föreningslokalen och  Anna Forsström ansvarar för gästlägenheten.

Läs mer om hur du bokar under menyn "VÅRA LOKALER" ovan.

Glöm inte att göra felanmälan till HSB.... !

........när du upptäcker något som är trasigt eller behöver justeras i vår fastighet. Vår fastighetsskötare agerar på din registrerade felanmälan. Alla boende på Ekehjelmstorget ska göra felanmälan direkt till HSB. Markera inte trasiga dörrar, portar, tvättmaskiner eller annat med en lapp. Då blir det inte lagat...

Trångt i cykelförråden !

Föreningen har ett fantastiskt läge för att med cykel förflytta sig i stan. Det märks att många tycker det och det är trångt i såväl cykelrum som på gården. Vi vill uppmana alla som inte använder sina cyklar så mycket att ställa dem i cykelförråd och inte på gården. Det förråd som är rymligast är det som ligger bakom föreningslokalen. Det är ett utmärkt förråd för de cyklar som inte används dagligen.